Konvencionalni ofset tisk

Tisk izvajamo na sodobnih in zmogljivih tiskarskih strojih. Zahtevni večbarvni dokumenti se tiskajo na tro, pet ali osem barvnih linijah.

Standardni dokumenti so izdelani po vnaprej določenih normativih. Proizvedeni so hitreje kot ostali dokumenti, ker pred tiskom ne zahtevajo nikakršne dodatne priprave. Lahko so predtiskani ali bianco, namenjeni tako izpisovanju kot dotisku, na voljo pa so v neskončni obliki in v polah.

Transakcijski dokumenti izhajajo iz standardnih, vendar pa so izdelani po zahtevah naročnika in vsebujejo elemente, ki ustrezajo namenu posameznega dokumenta (plačilni instrument, logotip, itd.).

Promocijski dokumenti so večbarvno tiskani na kakovostnih papirjih in vsebujejo dodatne elemente, kot so npr. integrirane kartice, anketni listi, oglasni material, etikete… Navadno so enkratnega značaja, izdelani za marketinške akcije, ki naslavlja natančno določeno ciljno skupino. Vsebujejo tako predtiskane, kot dinamične podatke, s katerimi se s pošiljkami direktnega marketinga obračamo na posameznega naslovljenca (personalizirani in individualizirani dokumenti).

Transakcijsko-promocijski dokumenti združujejo lastnosti obeh gornjih tipov dokumentov in so idealni prenašalci informacij.

Integrirani dokumenti so izdelani v sodelovanju z naročnikom po vnaprej načrtovanem projektu. Projektna skupina je odgovorna za celovito rešitev, ki jo z eno besedo imenujemo integrirani dokument. Pod tem terminom ne razumemo le papirnatega nosilca, pač pa delo z bazami podatkov, avtomatsko prepoznavno povratnih dokumentov in druge informacijske rešitve. 

tisk 1